Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че Филипе Коутиньо е бил необходим на каталунския състав. Босът говори при официалното представяне на бразилеца. Той парафира до 2023 година, а освобождаващата му клауза ще се равнява на 400 милиона евро.

Коутиньо: Барселона бе моя мечта

Барселона ще брои 160 милиона евро на Ливърпул по сделката. 120 милиона ще бъде твърдата сума, а 40 милиона ще са под формата на бонуси.

„За всички барселонисти е голямо удоволствие, че Коутиньо дойде в нашия отбор. Опитваме се да подпишем с него още от лятото. Нашият екип прекара месеци в опити да доведе сделката на успешен край. Не беше лесно, бе необходима много работа. Важното е, че той е тук сега. Проявихме нужното търпение, за да дойде Коутиньо“, обясни Бартомеу.

„В нашия клуб пристигна един от най-силните играчи. Имаше и други, които се интересуваха от него, но той се присъединява към проекта на Ернесто Валверде“, каза още Бартомеу.

„Коутиньо пристигна заобиколен от фамилията си, което показва подкрепата, която е имал за този трансфер. Поздравяваме го за неговата решителност“.

Сърдиткото Неймар обърнал гръб на Коутиньо

„Искам да благодаря на Ливърпул, който е един от най-добрите отбори в Европа. Накрая седнахме и се разбрахме. Ако те не бяха демонстрирали воля за преговори, нищо нямаше да се получи“, добави специалистът.