Бившият мениджър на Челси Антонио Конте е постигнал договорка за прекратяването на своя договор с английския тим. Така той потенциално би бил в състояние да поеме Реал Мадрид при положение, че Жулен Лопетеги бъде уволнен.

49-годишният Конте беше уволнен от „сините” през лятото, за да освободи място за идването на Маурицио Сари. Тъй като Челси не желаеше да плати записаната в контракта неустойка от 10,8 милиона паунда, договорът на Конте бе оставен да си тече в своята последна година. Така специалистът продължава да взима заплата, без да работи, но в същото време не може да поеме друг клуб, докато споразумението остава в сила.

Според „Спорт Медиясет” в петък Конте е успял да постигне споразумение със „сините”, без да се стига до съд. На този етап медията докладва за наличието на само устна договорка между италианеца и Реал Мадрид. Назначаването му за треньор на „белия балет” може да се случи още този уикенд, ако европейският клубен шампион загуби от Барселона в Ел Класико.

„Спорт Медиясет” информира също, че Конте вече се ползва с подкрепата на „съпротивата” в съблекалнята на Реал, която се предвожда от капитана Серхио Рамос и новопривлечения вратар Тибо Куртоа.