Италианският специалист Антонио Конте е първи избор на Флорентино Перес за заместник на Жулен Лопетеги на поста треньор в Реал Мадрид, пише "Sky Sports".

Лопетеги замени напусналия французин Зинедин Зидан след края на миналия сезон, но вече се намира под огромно напрежение след едва 6 победи в 13 мача във всички турнири. Тимът записа и най-тежката си серия без гол в своята 116-годишна история - 7 часа и 45 минути, която в крайна сметка бе прекъсната при загубата с 1:2 от Леванте в последния кръг на Ла Лига.

Конте е без работа от юни насам, след като договорът му с Челси не бе подновен. Според "Sky" Конте е отказал да поеме Реал през миналото лято с идеята да си вземе глътка въздух от футбола след напускането от "Стамфорд Бридж". 

В момента обаче мнението на бившия наставник на Ювентус, националния отбор на Италия и Челси се е променило и той е готов да се заеме с тежката задача да извади Реал от кризата, ако Лопетеги все пак бъде уволнен.

След успеха на "белите" над Виктория Пилзен (2:1), спортният директор Емилио Бутрагеньо каза, че клубът има доверие в сегашния наставникът и той ще продължи да води отбора.

Президентът на Реал свика спешна среща, уволняват ли Лопетеги?

Marca: Реал може да смени Лопетеги още преди мача с Виктория

Опцията Гути да поеме Реал набита все по-голяма сила

Конте преговаря с Реал от 2 октомври

Още един кандидат за треньорския пост в Реал Мадрид​

Вземе ли Антонио Конте за треньор, Реал забравя за Азар

Босът на Реал Мадрид провел нов разговор с Конте в събота