Ръководството на Реал Мадрид е готово да се раздели със зашеметяващите 37.7 милиона паунда за 16-годишен талант на бразилския “Фламенго”, твърдят местните медии.

За сравнение, сумата е повече от тази, която похарчиха “белите” за футболисти като Луиш Фиго, Карим Бензема и Лука Модрич.

Задава се скандал около трансфера на бразилец в Реал

Името на младия футболист е Винисиус Жуниор и той ще получи предварително 6.76 милиона паунда от предстоящата сделка, но ще акустира на “Сантиаго Бернабеу” чак когато навърши 18 години, като до тогава му остава около година и половина.

Но кой всъщност е Винисиус и защо “лос бланкос” капарират услугите му преди звездата му да е изгряла на футболния небосклон?

Във Фламенго той наистина е сензация. Забелязан е от тима, когато е едва на 10 години и все още играе футбол по улиците на Сао Гонсало. Винисиус успява да впечатли с изявите си в бъдещия си клуб и бързо получава повиквателна за младежкия национален отбор на Бразилия.

Реал и Фламенго на финалната права в преговорите за Винисиус

Там също не остава в сянка, като отбелязва 6 гола за “Салесао” и печели Южноамериканския шампионат по футбол до 15 години. Когато преминава в тима до 17 години, той завършва като топ реализатор в същата надпревара с цели 7 гола. Към момента Винисиус е записал на сметката си общо 19 гола в 22 мача.

Суперталантът дори направи своя дебют в първия тим на Фламенго в събота срещу Атлетико Минейро. Винисиус влезе в игра в 80-ата минута на срещата, заменяйки нападателя Орландо Берио. Мачът завърши при резултат 1:1, а тийнейджъра сбъдна една от мечтите си, разменяйки фланелката си с неговия идол – Робиньо.

Съвсем предвидимо, клиповете, демонстриращи уменията му, не закъсняват и започват да обикалят интернет пространството. Изявите му на клубно ниво, както и с националния отбор привличат вниманието на много скаути от топ клубовете в Европа.

Неймар не успя да убеди Винисиус да избере Барса

Манчестър Юнайтед е един от първите, които проявяват интерес към момчето, но скаутът Ед Уудуърд не е постигнал успех при преговорите с Фламенго.

Не отне много време на вечния съперник на Реал – Барселона също да се появи на сцената. В Бразилия дори се появиха слухове, че самият Неймар е провел разговор със сочения за негов наследник. Въпреки това клубът не е бил съгласен да чака още година и половина до пристигането на тийнейджъра на “Камп Ноу”.

Уменията на Винисиус на терена предизвикват сравнения освен със звездата на каталунците Неймар, също така с Робиньо и Габриел Жезус. Дали инвестицията на Реал Мадрид обаче си струва, предстои да разберем.