Нападателят на Барселона Неймар положи много усилия да убеди младия си сънародник Винисиус Жуниор да премине в неговия клуб, но те не се увенчаха с успех, съобщава Marca.

Барса в действителност е била близо до споразумение с 16-годишния талант, определян като новия Неймар в "страната на кафето", но Реал е действал по-активно. Родителите на Винисиус наскоро са посетили спортната база на "Кралския клуб", а после са присъствали на един от мачовете на Реал на "Сантиаго Бернабеу".

Според медиите, Реал ще закупи изцяло правата на нападателя за 45 млн. евро, а с бонусите сумата може да достигне 61 млн.

Трансферът ще бъде финализиран чак след Мондиала догодина, когато Винисиус Жуниор ще стане пълнолетен (12 юли 2018 г).

От младия суперталант се интересуваха също Ливърпул и Байерн Мюнхен, но истинската битка за него се води между испанските грандове Реал и Барселона.

Реал надцаква Барселона за бразилска перла

Каталунците се опитаха да примамят Жуниор с по-изгодни лични условия, както се получи с оригиналния Неймар, който през 2013 г. предпочете "Камп Ноу" пред "Бернабеу". Реал тогава се бореше с всички сили, но претърпя поражение от Барса за неговия подпис.