"Безскрупулен" и "брутален" - така Юрген Клоп определи Серхио  Рамос в неочаквана атака към защитника на Реал Мадрид.

Два месеца след болезнената загуба на Ливърпул във финала на Шампионската лига в Киев, Клоп най-сетне каза мнението си за бранителя, който в хода на мача контузи Мохамед Салах и Лорис Кариус.

До този момент германецът отказваше да коментира Рамос, но по време на американското турне на своя тим най-сетне го направи.

"Ако го гледате отново и не сте фенове на Реал Мадрид, мислите, че е безскрупулно и брутално. Ако съберете всички ситуации на Рамос, а аз гледам футбол откакто съм на 5, ще видите много ситуации с Рамос."

Относно ситуацията с Салах, Клопо коментира: "Не си казваш 'Уоу, добра игра'. Видях, че въпросният съдия ръководеше важни мачове на Световното след това (Мажич б.р.) и никой не мислеше затова."

"В такива ситуации трябва да отсъдиш по-добре. Ако ВАР дойде, такива ситуации трябва да се гледат отново. Не да се даде червен картон или нещо такова, но да се види отново."

"Беше безскрупулно. Не мисля, че Мо при всички случаи щеше да се контузи в тази ситуация, но имаше малшанс. Не съм сигурен, че ще видим отново такова нещо - да излезеш, да удариш вратаря с лакът, да нокаутираш голмайстора като боец и да спечелиш мача."

Рамос си спечели гнева на футболните фенове и след мача, защото отказа да поеме отговорност за контузиите на Салах и Кариус и дори отговаряше подигравателно.

"Рамос каза много неща, които не харесах. Като личност не ми харесват неговите реакции. Той реагира сякаш всичко е нормално."

"Във финала преди година срещу Ювентус той бе виновен за червения картон за Куадрадо. Едва го докосна и той го изигра като нещо голямо. Никой не говори затова после."

"Не изглежда правилно, но не можем да го променим. В живота се нуждаеш от помощ и отвън. В тази ситуация нямахме такава и хората ще кажат, че съм лош губещ или хленчещ. Не съм. Приемам го. Питахте го. Не е като да се събуждам и да мисля за Рамос. Ок съм с това."

Клоп разкри, че легендата на Германия Франц Бекенбауер първо му е казал, че при удара от Рамос Кариус е получил сътресение и то е отговорно за грешките му през второто полувреме.

"Франк Бекенбауер ми звънна и започна с "твоя вратар има сътресение". Каза му "говорих с (доктора на Байерн) доктор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт и той каза, че веднага е разбрал, че има сътресение. Как може да знаеш, че играч, който няма признаци преди или по време на мача, че ще направи тези неща, ако не е повлиян от удара? Говорих с Лорис, той отлетя за Бостън и там казаха, че най-вероятно Лорис е бил повлиян."

"Хората казаха, че трябва да направим медицинския доклад публичен, защото такава е политиката. Нее е, не го използвахме за оправдание в нито един момент."

Клоп уточни, че дори и Кариус да не бе направил грешките във финала, то той е щял отново да опита да привлече Алисон.