Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път защити решението си похарчи рекордна сума за привличането вратаря Алисон Бекер от Рома.

Мърсисайдци превърнаха бразилския национал в най-скъпия на своя пост за всички времена, след като платиха 67 милиона паунда. Мнозина използваха този факт, за да нападнат Клоп, който преди 2 години заяви публично, че не възнамерява да пръска тъкмо такива огромни суми.

От доста време Ливърпул следеше 25-годишният Алисон и в крайна сметка спечели битката с Реал Мадрид. Клоп съвсем логично призна, че платените пари са доста, но не преминават границата на разумното. „Всички смятат, че това са много пари. Да, много пари са, но той можеше да бъде продаден и за луда сума”, аргументира се наставникът на Ливърпул.

„Клаузата на Ян Облак (титулярния страж на Атлетико Мадрид – б.р.), например, е 100 милиона евро, колко хубаво! И това във сезон, за който беше ясно, че ще има доста промени при вратарите.”

„Всичко това е част от работата - да се стараеш да вземеш най-добрите възможни играчи. Пазарът при вратарите е различен, защото не всяка година всички са достъпни за покупка. Ние всъщност не бяхме сигурни дали Алисон се продаваше или не, но от един определен момент нататък осъзнахме, че можем да го купим. Тогава решихме, че го искаме и станахме по-сериозни.”

Пристигането на Алисон и най-вече трансферната сума говори, че той ще бъде новият титулярен страж за „червените”. Досегашният №1 Лорис Кариус ще трябва да се примири с ролята на резервен страж, особено след фрапантните си грешки, които костваха загубата на финала в Шампионската лига. За Симон Миньоле вече се търси купувач, докато Дани Уорд бе продаден за 12,5 милиона паунда на Лестър Сити.

„Мисля, че се чувстваме комфортно с вратарите си. Нямаме никакви съмнения относно Миньоле – страхотни качества, определено заслужава да бъде във Висшата лига. Лорис Кариус е същият. Да, всички знаем, какво се случи във финала на Шампионската лига, но също така сме наясно, че случилото се не изчерпва всичко.”

„Не това е причината (за привличането на Алисон – б.р.). Наистина искахме да вземем голям футболист, а това е нещо, което не правехме преди. Точно такава е ролята на Алисон”, завърши Клоп.

Още по темата:

За едно лято Клоп похарчи колкото за 7 години в Борусия

Клоп за харчовете: Хората помнят всяка глупост, която си казал

Кариус за трансфера на Алисон: Никой не е говорил с мен

Клоп: Съвсем нормално е хората да очакват трофей

Защо Алисон предпочете Ливърпул пред Реал Мадрид?