Опорният халф на Реал Мадрид Каземиро се изказа в подкрепа на своя наставник Сантиаго Солари, който през последните дни и е мишена на непрестанни критики. Според бразилския национал е несправедливо сочен като главният виновник за двете поредни загуби от кръвния враг Барселона.

Каталунците само в рамките на броени дни нанесоха две изключителни тежки като последствия поражения на европейския клубен шампион. В средата на миналата седмица Барса надигра Реал с 3:0 на „Сантиаго Бернабеу”, с което го отстрани в полуфиналите за Купата на Краля. Уикендът донесе нова победа в синьо и червено, този път само с 1:0, която увеличи разликата между непримиримите съперници до внушителните 12 точки в Ла Лига.

„Би било много несправедливо само треньорът да го отнася”, заяви Каземиро. „Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти, Зинедин Зидан, Рафаел Бенитес – всички те имаха своите важни характеристики.”

„Зидан имаше много открити взаимоотношения с играчите, в повечето случаи бяхме като баща и син. Солари прави същото, той е справедлив спрямо всички. Нормално е да имаш и спадове. Оттук нататък само ще израстваме”, добави Каземиро.