Отборът на Виляреал обяви, че полузащитниците Бруно Сориано и Санти Касорла ще напуснат клуба след последния мач от сезона в Ла Лига срещу Ейбар в неделя.

"Ще бъде много специално, тъй като ще бъдем до последния момент с Бруно, след като преживяхме практически всичко в този клуб", каза Касорла в съвместно интервю със Сориано.

36-годишният капитан Сориано е прекарал цялата си кариера във Виляреал и обяви, че се оттегля от футбола след контузия на коляното, заради която не игра три години, преди да се завърне на терена миналия месец.

Бруно Сориано

източник: Gulliver/Getty Images

"Бих искал да бъда тук през целия си живот, но всичко трябва да приключи. От сега ще бъда фен номер 1 на Виляреал. Този клуб винаги ще бъде част от живота ми", каза Сориано.

Касорла също започва кариерата си в клуба. Той игра там девет сезона, след което носеше екипите на Рекреативо, Малага и Арсенал, преди да се завърне във Виляреал през 2018 година след поредица от проблеми с глезена.

Испанските медии съобщиха, че 35-годишният испански национал може да премине в катарския Ал Сад, където старши треньор в бившият халф на Барселона и на Испания Шави Ернандес.

"Имал съм много съотборници, но Касорла е най-добрият, с който съм играл", добави Сориано.

Виляреал си осигури място в Лига Европа през следващия сезон, но трябва да победи Ейбар, за да гарантира, че ще завърши пети в класирането на Ла Лига.