Вратарят на Порто Икер Касияс се върна назад в спомените си и проговори за случилото се с Жозе Моуриньо в Реал Мадрид.

Стражът се опита да хвърли светлина върху онези дни, след като трябваше да напусне „Сантиаго Бернабеу“, заради влошените си отношения с португалския специалист.

„Ако бях останал в Реал Мадрид, щях да имам по-лош край, от този, който имах в действителност. Все още си спомням дебюта си и стаята, която делях с Фернандо Йеро. Той ме остави сам, вместо да подкрепи 18-годишно момче. Можех да се представя по-добре, но не беше лесно да дебютираш на Сан Мамес на 18 години“, спомни си Икер Касияс.

„Жозе Моуриньо беше привлечен в Реал Мадрид, за да се конкурира с Барселона. Под неговото ръководство обаче имаше голямо напрежение. Възникна ситуация, която не ми хареса. Той достигна предела.“

„Третият сезон с него премина лошо, независимо че спечелихме шампионата на Испания. Отношенията между много хора в клуба бяха нарушени. Това беше лошо за него, за мен, за отбора. Мисля, че ако можеше да преживеем пак същото, щях да имам претенции и да се изправя срещу Моуриньо. В този момент обаче реших да не вдигам много шум, защото това не отговаря на ценностите на Реал Мадрид“, сподели Икер Касияс.

„Никой не искаше да коментира Моуриньо до този ден и мисля, че не си струва да си спомням отново за този период“, завърши вратарят.