Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос не видя смисъл да крие огорчението си от факта, че неговият тим беше смазан с 3:7 от Атлетико Мадрид в мач от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Испанският бранител беше категоричен, че отбор като „лос бланкос” няма право да губи среща по подобен начин, като същевременно наблегна и на различното отношение на двата отбора към мача.

„Чувството не е приятно”, заяви 33-годишният Рамос. „Това обаче едва началото. Имаме да изиграем още мачове, докато достигнем до нужното ниво. Отнесохме се към срещата като към приятелски мач, докато противникът – не.”

„Резултатът е твърде раздут. Ние се оказахме прецакани. Можеш да загубиш по много начини, но не и по такъв. След ужасяващото първо полувреме, ние опитахме да забравим и да спечелим второто. Поне това направихме. Резултатът е много лош.”

„Не виждам проблем с поведението ни, нашите амбиции остават непокътнати. Стартирахме от нулата, трябва да забравим миналия сезон. Твърде рано е за оценки. Трябва да продължим да работим с добро отношение. Атлетико се отнесе към мача все едно беше финал. Надминаха ни в интензивността и бяха отлични пред гола.”

„Прецакани сме, защото те са най-големият ни конкурент в нашия град. Реал Мадрид беше наранен така, както се случва при всяка загуба. Не сме обаче прекалено разтревожени. Това е едва началото.”

„Дали Реал отново може да печели трофеи? Да, ако мислех другояче, щях да бъда първият, който да си тръгне. Дори само при 1 процент съмнение. Наистина имам вяра в този отбор, а Реал Мадрид като клуб - също”, добави Рамос.