Летните контроли са летни контроли и резултатите от тях редовно биват неглижирани от треньори и футболисти. Когато обаче името на клуба е Реал Мадрид и току-що си бил унизен с 3:7 от градския враг Атлетико Мадрид (в изобщо първия подобен мач на американска земя), нищо не може да те спаси от неудобните въпроси.

„Белия балет” на Зинедин Зидан претърпя звучно крушение на „МетЛайф Стейдиъм” в Ийст Ръдърфорд, САЩ, където не просто загуби третия си мач от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Доста красноречивият резултат определено разбуни духовете на „Сантиаго Бернабеу” – „Марка” озаглави материала си за срещата с „Историческа лятна баня” – и оттук нататък играта на Реал ще бъде следена под лупа от капризните фенове на тима.

Изключителен мач за „дюшекчиите” направи по принцип нароченият за гонене таран Диего Коста. Испанският национал реализира цели 4 от 7-те попадения, които си „поделиха” вратарите Тибо Куртоа и Кейлор Навас. В типичен стил нападателят беляза представянето си и с директен червен картон, забърквайки меле с помощта на Даниел Карвахал от Реал. И двамата футболисти бяха пратени под душовете преждевременно от съдията.

Коста стартира головото шоу още преди да е изминала и една цяла минута игрово време. Той получи подаване в перспектива от Жоао Феликс и подгони топката покрай Серхио Рамос в наказателното поле. Изглеждаше така сякаш капитанът на Реал държи събитията под контрол, ала опитът му да сложи крак на пътя на изстрела доведе до неприятен за вратаря рикошет – 1:0.

В 8-ата минута и рекордната покупка Жоао Феликс опъна мрежата зад Куртоа. Саул Нигес с чуден дрибъл се промъкна между няколко противникови играчи отляво в наказателното поле и пусна остро подаване по земя във вратарското поле. Макар играчите в бяло да имаха числен превес, Феликс изскочи от втора позиция и реализира – 2:0.

В 19-ата минута резултатът придоби класически измерения. Скоростта, с която играчите на Диего Симеоне осъществиха комбинацията отляво, беше впечатляваща, а Коке плъзна топката на пътя на Анхел Кореа. Последният без излишно да се бави с премерен удар порази долния десен ъгъл – 3:0.

Още 9 минути по-късно вече никой нямаше съмнение какво се задава за Реал. Саул пресира в точния момент, за да пресече спорен пас в половината на Реал. Още с първото си докосване той изведе Диего Коста съвсем сам фронтално срещу Тибо Куртоа – 4:0.

Таранът на „дюшекчиите” завърши своя хеттрик още през първата част. Той реализира дузпа в последната минута и прати феновете на отбора в истински екстаз.

През второто полувреме Атлетико не показа признаци за спад в оборотите.  „Рохибланкос” по никакъв начин не третираха мача като приятелски, а Феликс записа още една отлична асистенция, този път с пас в коридор зад защитата на Реал. Коста без проблем избяга от засадата и елегантно прехвърли Кейлор Навас за 6:0.

В 59-ата минута Реал върна едно попадение чрез Начо Фернандес. Бранителят се възползва от разбъркването във вратарското поле, което настъпи след остро центриране отляво – 6:1.

Минутки по-късно на терена страстите се разгоряха с пълен плам, след като Дани Карвахал доста грубичко фаулира Тома Лемар в гръб. Коста беше наблизо и не остана съвсем доволен, затова моментално отиде и изрита през краката бранителя на Реал. Последният веднага скочи на крака и налетя на бой, а за секунди в конфликта се замесиха почти всички играчи на терена. В крайна сметка единствените изгонени бяха хората, които го стартираха.

Двадесет минути преди края Витоло допълнително унизи Реал след пробив отляво. Бившият играч на Севиля се разходи като на парад между няколко играчи в бели екипи, преди да завърши с хубав изстрел по земята от около 14-15 метра – 7:1.

В последните минути от мача Реал съумя да върне два гола. В 85-ата Карим Бензема изпълни дузпа по безукорен начин, а крайното 3:7 фиксира 22-годишният юноша на клуба Хавиер Санчес.