Барселона усилено опитва да се подсили с двама играчи това лято и имената им са ясни на всички - бранителят Ектор Бейерин и халфът Марко Верати. Каталунците опитваха преговори с настоящите им клубове, съответно Арсенал и ПСЖ, но категорично удариха на камък. 

Те обаче измислиха последен ход, с който се надяват на благоприятна развръзка. И той ще трябва да бъде предприет от самите играчи, за които се знае, че изгарят от желание да облекат синьо-червения екип. И точно затова последното усилие трябва да дойде от тях. 

Верати с ясна стратегия как да вкара ПСЖ в преговори с Барса

Според вестник "Марка", те са получили инструкции от Барса да окажат натиск върху ръководствата на тимовете си да бъдат продадени. Какъв ще бъде подходът им, е оставено на тях да преценят, но те трябва ясно да покажат пред настоящите си шефове, че не виждат бъдещето си там и искат то да е на "Камп Ноу". 

Коутиньо отваря пътя на Верати към Барса

Още в средата на тази седмица Верати се очаква да има среща със собственика на ПСЖ Насер ал-Келайфи. Разговорите с арабския милиардер няма да са никак леки, особено като се има предвид, че парижани нямат нужда да разпродават водещите си играчи, за да се издържат. 

В близките дни се очаква и Бейерин да има среща с мениджъра Арсен Венгер и да му разкрие плановете си. Там е по-вероятно да има положителна за Барса развръзка, макар че и "артилеристите" нямат никаква нужда да продават звездите си. Но все пак Венгер вече неколкократно е скланял да продава играчи на "Камп Ноу", макар и след дълги увещания.