Лионел Меси е основна тема в света на спорта в последните дни, откакто аржентинската звезда обяви, че желае да напусне Барселона. Спекулациите пращат Меси в редица големи европейски грандове, а като фаворит за подписа му се смята Манчестър Сити, най-вече заради близките отношения на футболиста с мениджъра Пеп Гуардиола и огромните финансови ресурси на „гражданите”.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Темата обаче не бе подмината и на пресконференцията на Юрген Клоп преди първия мач на английския шампион от новия сезон срещу Арсенал за Къмюнити шийлд.

„Интерес към Меси? О, кой не би искал да има Меси в състава си? Но няма никакъв шанс за това. Тези цифри просто не са за нас. Дори няма смисъл да започваме да мислим за това. Абсолютно ясно е, няма никакъв шанс да привлечем Меси. Но.. добър футболист. Той определено би помогнал на Манчестър Сити. Ще станат още по-трудно победими. Би било чудесно за Висшата лига. Да имаш на-добрия футболист в света в лигата винаги помага. Не мисля, че Висшата лига има нужда от реклама, но един такъв трансфер определено би бил”, коментира Юрген Клоп.

Gulliver/GettyImages
100 снимки