Звездата на Барселона Лионел Меси разкри отношението си към вечния му съперник на терена Кристиано Роналдо. Двамата винаги са поставяни под общия знаменател "най-добър футболист в света", но борбата кой да изпъкне се води и до днес. Според аржентинеца обаче такава вражда избощо не съществува, а нападателят на Реал Мадрид притежава феноменални качества.

“Аз и Роналдо опитваме да дадем най-доброто от себе си за отбора всяка година и всичко извън това не мисля, че е от значение. Той е феноменален играч с много качества. Всеки по света знае това и точно затова е един от най-добрите играчи в света”, каза Меси, цитиран от ESPN.

Сякаш цар Мидас е писал новия договор на Меси

Барселона загуби титлата в Ла Лига през сезон 2016/17, но Меси заяви, че няма намерение да си тръгва, а иска да спечели още титли с каталунския гранд.

“Започва нов сезон, който трябва да е по-добър от предишния. Ще играем за да печелим повече, да завоюваме повече титли, да бъдем на финала на Шампионската лига и да вдигнем купата в Ла Лига. Това не се случи тази година. Опитахме, но просто не стана. Спечелихме Купата на Краля, но през новата кампания се надявам на повече успехи”, допълни аржентинецът.

По-рано днес се появи информация, че Лео и ръководството на Барселона вече са постигнали споразумение що се отнася до новия му контракт. Според испанските медии, каталунският гранд ще постави откупна клауза от невероятните 400 милиона евро за аржентинеца. Освен това Меси ще получава по 30 милиона евро на сезон, или 500 хиляди на седмица. Настоящият договор на 29-годишния футболист е до лятото на 2018 година.

“В момента не мисля за това. Искам единствено да печеля титли, защото никога не е ясно какво може да се случи през следващата година. Така е във футбола. Да остана в Барса е това, което винаги съм искал и за което винаги съм мечтал”, допълни Меси.

В момента аржентинецът е на тренировъчен лагер с националния си отбор. В четвъртък "гаучосите" ще изиграят първата си приятелска среща срещу тима на Бразилия. Мачът е от 13:05 часа българско време.