Намесите на ВАР предизвикаха суматоха, нерви и доведоха  до изгонването на играчи в испано-португалската контрола между Бетис и Брага. Двубоят завърши 1:1, но не това бе интересното в мача, а изявите на ВАР,  в момента е на проби в Испания преди новия сезон, когато системата ще бъде използвана.

През първото полувреме ВАР се намеси в 44-ата минута, за да коригира съдията Хил Мансано, показал втори жълт катрон на Бруно Вианао от Брага, но забравил да го изгони. След корекцията  от ВАР бразилецът напусна терена.

Решението обаче предизвика много нерви от страна на португалския щаб и се наложи  реферът да изгони треньора на Брага и някои от неговите асистенти.

Споровете около ВАР продължиха и през второто полувреме, по-точно 10 минути преди края. Тогава португалците претендираха за дузпа, а след преглед на ситуацията с ВАР реферът каза, че такава няма. Веднага след това играчът на Брага Жоао Новаиш си изкара директен червен картон за грубо влизане, а след протести от страна на съотборниците му и Орта беше изгонен, оставяйки тима от Португалия с осем души на терена, без да броим изгонените от щаба.