Реномираният испански журналист Гийем Балаге сподели, че Ливърпул държи изцяло картите в трансферанта сага с Барселона за Филипе Коутиньо.

Журналистът на Sky Sports, който следи изкъсо нещата във Висшата лига вярва, че испанският клуб се е оказал твърде неподготвен след продажбата на Неймар в ПСЖ.

Две оферти на „каталунците“ за Коутиньо бяха отхвърлени от Ливърпул на момента, а днес мениджърът на тима Юрген Клоп бе категоричен, че бразилецът не се продава на каквато и да е цена.

„Това, което виждаме в момента е, че Барселона се оказа неподготвен за продажбата на Неймар. Те си мислеха, че финансовият феърплей ще спре ПСЖ да плати клаузата за Неймар. В Барса си нямаха идея, че преговорите между футболиста и клуба са били в толкова напреднала фаза. Неймар бе казал на всички – и на играчи и на треньори, че остава“, коментира Балаге.

„Коутиньо нямаше да бъде цел за Барселона, ако Неймар бе останал. Хората на Коутиньо още преди няколко месеца бяха информирали Барселона, че той би бил щастлив да играе за тях, но те не го смятаха за приоритет, тъй като си мислеха, че Неймар ще остане“, каза още той.