Футболистът на Реал Мадрид Иско направи силно изявление след поражението от Жирона с 1:2 в мача от десетия кръг на Ла Лига. Полузащитникът сподели, че действащите шампиони не бива да бъдат отписвани, тъй като са показвали, че умеят да се изправят и да се завръщат гръмко в такива моменти.

Зидан без капка притенсение след загубата от Жирона

„Мадрид не може да бъде отписван в борбата за Примера, защото остават още много мачове от шампионата. Ние трябва да сме по-мотивирани и да не оставаме шансове на съперника. Когато нещата вървят, е много лесно да казваме, че сме един отбор и подобни неща, но в труден момент като този, следва наистина да го докажем. Ние имаме сериозна отговорност оттук до края на сезона. Ясно е, че не бива да продължаваме така. Ние сме Мадрид и не може да губим така точки. Но не ни отписвайте, защото сме показвали, че умеем да се изправяме и сега имаме добра възможност да го докажем отново“, добави Иско.

Срещу Жирона Реал Мадрид инкасира второ поражение от началото на кампанията и след шест победи и две ремита има актив от 20 точки на третото място. Лидер е Барселона с 28, а вторият Атлетико има 24.