Новакът Жирона нанеса второто поражение на Реал в първенството, след като в мач от 10-ия кръг спечели с 2:1. Гостите откриха чрез Иско през първата част, но през второто полувреме домакините обърнаха развоя и спечелиха с 2:1.

Жирона започна активно срещата и в 8-ата минута Гранел прати топката в наказателното поле на Реал, Порту изкочи от дълбочина и стреля, но топката не намери целта.

Три минути по-късно Мафео нацели и гредата зад вратата на Касия.

Реал Мадрид откри резултата в 12-ата минута когато Иско се разписа във вратата на Жирона при опасна атака на "белия балет" и опасен удар на Роналдо, който беше спасен, но добавката от Иско не остави шансове на вратаря на домакините.

В 35-ата минута на двубоя отново гредата беше верен помощник на Касия, за да не попадне топката във вратата му.

През втората част домакините обърнаха развоя на мача в марките на 4 минути, когато между 54-ата и 58-ата Стуани и Порту направиха резултата 2:1. Второто попадение за домакините дойде с пета, но останаха леки съмнения за засада на голмайстора в случая Порту.

В 68-ата минута опасен удар на Стуани мина близо до вратата на Касия. Реал Мадрид вкара топката във вратата в 83-ата минута, но голът не беше зачетен след като Васкес беше в положение на засада при пас от Иско.

Въпреки опитите на Реал да стигне до равенство, това не се получи и Реал записа второто си поражение в първенството. Реал е на третото място с актив от 20 точки. Жирона е на 11-ото място с 12 точки.