Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил сам призна, че не е спирал да поддържа контакт със Зинедин Зидан, който понастоящем е треньор на Реал Мадрид. Изказването на германския национал веднага породи спекулации, че той се кани отново да играе за „белия балет”.

Йозил и Алексис остават, отсече Венгер

Договорът на 29-годишния футболист с „топчиите” изтича в края на сезона и на този етап той не е показвал никакви знаци, че смята да го подновява. Като цяло това доведе до предположения, че той може да премине в Манчестър Юнайтед, където да работи отново с Жозе Моуриньо, с когото се засякоха в Реал.

По онова време Зизу също бе част от мадридския колос, но само като съветник на Специалния. Йозил никога не е крил, че бившият френски национал е бил един от идолите му, докато е растял. „Начинът, по който той интерпретираше играта и насочваше разиграванията, ме запленяваше и ме запленява до ден днешен”, коментира германецът.

Легенда на Арсенал: Мисълта за Йозил в Юнайтед ме плаши

„Неговите техника и креативност бяха великолепни. Като младок исках да му подражавам. Когато преминах в Реал Мадрид и го срещнах, ръцете ми се потяха и бях толкова нервен.”

„Зидан обаче се държа много мило позитивно. Все още поддържаме контакти от време на време”, допълни Йозил.