Легендарният нападател на Арсенал Иън Райт се страхува от вероятността звездата на отбора Месут Йозил да се озове в директен съперник, какъвто е Манчестър Юнайтед.

Договорът на германския национал с „топчиите” изтича в края на сезона и изглежда никоя от страните не възнамерява да го поднови. Това значи, че през януари Йозил е в положение да води преговори с други тимове и да сключва предварителни контракти. В същото време зимният трансферен прозорец би бил последният шанс за лондончани да си избият поне някаква част от платените 42,5 милиона паунда за плеймейкъра.

Венгер опроверга слуховете за Барса и Йозил

Много се говори, че 29-годишният футболист ще се озове при някогашния си наставник Жозе Моуриньо, който сега води Юнайтед. Тази вероятност стряска Райт, който се изказа само със суперлативи за качествата на Йозил. „Това ще ми разбие сърцето. Знаете ли защо? Защото те (Юнайтед – б.р.) имат толкова много футболисти, които играят и се представят добре. Ето, например, виждам един Хуан Мата, който се бори за нов договор. Ако това не се случи, Йозил би могъл да отиде в Манчестър със свободен трансфер. Чиста работа. ”

Йозил бил проблемът на Арсенал? Помислете пак!

„Йозил е точно играчът, който сме виждали понякога в Арсенал. Той не е човекът, който би хванал отбора за връзките и би го накарал да играе добре, но ако всички са на ниво, той просто става невероятен. Той е единственият, онзи, за когото си мислиш, че трябва да завърши общия труд.”

Арсенал заби цена от 30 милиона на Йозил

„Плаши ме да знам, че той може да се озове в Манчестър Юнайтед. В момента няма никакъв смисъл за него или неговия агент да подписват нов договор с Арсенал, защото нещата стигнаха твърде далеч”, коментира още Райт.