От Испания долитат разнопосочни сигнали за съдбата на Усман Дембеле в Барселона. Различните медии в страната имат свое гледище за бъдещето на французина, който струваше на клуба 150 милиона евро през лятото. Това, което обединява всяка от версиите, е, че позицията на звездата Лионел Меси ще има огромно значение.

20-годишният французин още не показал и частица от огромния си потенциал, като е преследван от контузии в дебютната си кампания за катулнците. До голяма степен те го купиха от Борусия Дортмунд заради летния си провал в преговорите за Филипе Коутиньо от Ливърпул. Тогава Барса на всяка цена искаше да вземе адекватен заместник на отишлия в Пари Сен Жермен Неймар, като накрая се спря на Дембеле.

Дембеле отново не тренира, ще почива няколко дни

Дотук Дембеле има едва 9 мача във всички турнири, а това е нещо, от което младокът няма как да бъде доволен. В същото време на хоризонта има отбори, които биха се възползвали от този факт, за да привлекат Дембеле в редиците си. Арсенал е сочен като много сериозен кандидат, тъй като иска да угоди на новото си попълнение Пиер-Емерик Обамеянг, който жадува да се събере с доскорошния си съотборник в Борусия.

Според „Дон Балон”, който е подкрепен и от британският „Експрес” в своята теза, Лионел Меси няма да се противопоставя на евентуална продажба на Дембеле. На този етап се спекулира, че „топчиите” ще предложат 60 милиона евро, като те обаче едва ли ще са достатъчни, за да убедят каталунците.

С какво Барса глези една от най-скъпите си покупки?

В същото време „Мундо Депортиво” рисува коренно противоположна картина. Медията се позовава на свои източници, когато твърди, че Дембеле разполага с пълното доверие на Меси. Аржентинецът вярвал напълно в качествата на младока и очаквал бляскаво развитие от него през следващите сезони.

Единственият вариант пред самия Дембеле оттук до края на сезона е да се възползва от всяка предоставена възможност, за да докаже, че има своето място сред жестоката конкуренция на „Камп Ноу”.