Барселона плати деветцифрена сума на Борусия Дортмунд, за да ангажира Усман Дембеле през лятото. Но французинът често страда от травми в първите си месеци в Испания, че това наложи клубът да му обърне по-специално внимание и да го поглези сериозно. 

Вестник "Мундо Депортиво" разкри какви специални грижи полагат каталунците, за да спомогнат за по-бързото му възстановяване. Те са му ангажирали лични готвач, лекар, физиотерапевт, охранител и майстор по ремонтите в имението му.

Задачата а готвача е да му изготвя храна по диета, определена от клуба, за да не залитне 20-годишният младеж по бързата храна, докато е сам вкъщи. Докторът и физиотерапевтът му спомагат в упражненията по възстановяването, а охранителят пази имението му от любопитни фенски погледи. 

Чудите се за какво е майсторът? Той е бил ангажиран да му построи лично барбекю в двора, за да може там да посреща приятели във времето, в което не е на линия. Общо взето, всички нужди на Дембеле са били покрити от клуба, само и само да се върне по-бързо на терена.