Нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин предупреди суперзвездата на Барселона Лионел Меси да не си помисля за евнетуално преминаване в отбор от Висшата лига поради твърде физическия характер на първенството. 

След унизителното поражение на Барселона от Байерн Мюнхен с 2:8 в Шампионската лига се появиха редица информации, че аржентинският гений обмисля най-после да напусне "Камп Ноу" след над 15 години в първия отбор. 

Игуаин обаче, който е играл в състава на Челси преди година, посъветва Меси да не обмисля сериозно евентуален вариант за преминаване в Манчестър Сити или друг отбор на Острова, тъй като смята, че физическият характер на първенството би дошло твърде много за звездата на Барса. 

"В Англия защитниците те ритат брутално и никога не се свири нищо. Защитниците са построени физически като гърдероби и постоянно те удрят. Страдах много в Англия, не успях да се адаптирам 6 месеца. Няма нищо общо с испанската лига", започна стрелецът. 

"Не знам как би се отразило това на Лео, той е играч от друга вселена и това едва ли ще има такъв ефект. Въпреки всичко първенството е много трудно", завърши по темата Игуаин.