Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу най-накрая проговори след загубата с 2:8 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Най-сериозна е дилемата дали голямата звезда Лионел Меси иска да си тръгне от клуба, каквито информации не спират да заливат интернет-пространството в последните няколко дни.

83 снимки

Редица големи медии в Европа и по света побързаха да напишат, че Меси е готов да си тръгне от „Камп Ноу”, но Бартомеу опроверга тези информации.

„Меси иска да завърши кариерата си в Барселона. Говоря непрестанно с него и неговият баща, той е част от нашия треньор. Куман ще бъде новият треньор на нашия отбор и ми каза, че Меси ще е ключов играч в нашия клуб”, бе краткият коментар на президента на клуба.

Също така Бартомеу коментира и трансферните спекулации при „блаугранас”. „Меси остава тук. Неймар да се върне? ПСЖ не иска да го продава през това лято. Не говорим и за Лаутаро Мартинес в този момент. Спряхме преговорите с Интер за него в края на юни, ще видим какво ще стане. Истина е, че има оферти за Ансу Фати, но той няма да се продаде. Ще се разделим с няколко играчи през лятото, защото трябва да смалим харчовете си и да рестартираме проекта в клуба”, довери той.

Бартомеу не пропусна да отговори и на важния въпрос, касаещ привържениците на каталунците - остава ли Марк-Андре тер Стеген на "Камп Ноу". "Марк ще остане при нас и ще получи нов контракт. Той е страхотен вратар и ще продължи да играе за нашия отбор", акцентира президентът на Барселона.