Представители на Испанската футболна федерация смятат да се продължат с плана си за подновяване на сезона в Примера и Сегунда дивисион, пише испанския „AS". Първата стъпка ще бъде изолиране на играчите от различните отбори в хотели 15 дни преди подновяване на първенството. През това време те ще бъдат тествани за коронавирус, като самата процедура трябва да стартира на 28 април.

От Ла Лига са се свързали с клубните доктори, за да ги информират за решението и да поискат списъци на играчите и персонала, които трябва да бъдат тествани. Първоначално ще бъдат правени PCR тестове от лабораторията SYNLAB, а след това ще има и повторна проверка с бързи тестове за наличие на антитела, макар вторите да не се считат за достатъчно достоверни. Идеята е футболният сезон да бъде подновен през втората седмица на месец май.

Шефовете на лигата планираха да проведат среща и с представители на Асоциацията на футболистите, за да изяснят всички детайли около тестовете и подновяването на сезона, но тя бе отложена за петък. За момента играчите са повече против идеята за рестартиране на първенството, докато това не бъде одобрено от медиците в страната.

Очаква се до петък играчите от Примера и Сегунда да се запознаят с мнението на медиците и едва след това да разговарят с представителите на Ла Лига.