След като играчите на Реал Мадрид бяха привикани в спортния център за изследвания, това сториха и футболистите на Барселона. Те пристигнаха в базата в 9:00 часа местно време.

Някои пристигнаха с маски, друг - без. Сержи Роберто първи се появи в базата на „каталунците“. Иван Ракитич пък първи напусна центъра. За мъжкия футбол в испанската страна все още няма план, по който ще се действа до края на първенството. Към днешна дата информацията е, че отборите могат да започнат тренировки, но за рестарт на футбола в Ла Лига все още няма конкретна дата.

Лионел Меси и Луис Суарес пристигнаха заедно, но без маски. Те се забавиха малко повече заради допълнителни изследвания на уругваеца. Той изкара последните месеци с контузия, но се смята, че е напълно възстановен.

Reuters
3 снимки

Усман Дембеле също премина физически тестове, но не беше изследван за коронавирус. Той ще продължи възстановяването си и няма да играе повече през този сезон.

Престоят на повечето футболисти беше само за около 20 минути, докато Суарес и Меси останаха около 45. Наставникът Кике Сетиен си направи теста с маска и защитни ръкавици.

Вчера инспектор от Ла Лига провери спортния център и увери, че там няма зараза. Ако всичко е нормално, се очаква играчите на Барса да започнат индивидуални тренировки още до няколко дни.