Реал Мадрид стартира първата фаза към възобновяване на тренировките. Днес в 08:30 часа футболистите от първия тим пристигнаха на клубната база. Играчите, треньорският щаб начело със Зинедин Зидан и медицинският персонал бяха на Валдебебас. На малки групи те бяха тествани за COVID-19, след което трябва да излязат резултатите им и да рестартират заниманията.

52 снимки

Планът на Реал Мадрид е след тестването да възобновят тренировки, но за момента няма точна дата за това, защото от клубът искат всички резултати да са готови и след това ще обявят кога ще стартират заниманията.

Всички играчи спазваха протокола за сигурност и идваха в интервал от десет минути. Първи дойде Карим Бензема, а след него на клубната база пристигнаха Еден Азар, Лука Модрич, Начо, Марселон, Ферлан Менди и Гарет Бейл. Повечето от тях пристигнаха без маски и ръкавици, а бразилецът бе докаран с кола от Бензема, след като книжката му бе отнета преди месеци.

След като всички футболисти бъдат тествани, тимът ще остане на лагер във Валдебебас, където всичко ще им бъде подсигурено. Допълнително предимство е, че играчите ще тренират до тренировъчния стадион, който ще приеме домакинските мачове без публика, докато на „Сантяго Бернабеу“ тече ремонт.