Само преди няколко месеца един от големите любимци на феновете на Барселона Андрес Иниеста подписа "доживотен" договор с клуба, който най-малкото го обвързва до края на кариерата му. Но пред него се появи опция да я приключи другаде. 

Според вестник "Мейл он Сънди", бившият му наставник при каталунците Хосеп Гуардиола е готов да го привлече в настоящия си клуб Манчестър Сити след края на настоящата кампания. И дори вече е започнал да проучва вероятността подобно нещо да се случи. 

Иниеста неведнъж е казвал, че иска да остане до последно верен на Барса. Но също така никога не е крил, че най-добре е работил под ръководството на Гуардиола, така че му предстои много интересен избор. 

Халфът, който скоро навършва 34 години, иска да изкара още поне три сезона на високо ниво, а това е договор, който "гражданите" биха му предложили. Финансовата част няма как да ги затрудни, така че всичко зависи от решението на самия футболист. Но все пак изглежда твърде невероятно той да смени Барса със Сити в залеза на кариерата си.