Капитанът на Барселона Андрес Иниеста ще вземе решение относно това дали ще продължи кариерата си в китайското първенство след края на настоящия сезон. В момента 33-годишният футболист се е концентрирал изцяло върху представянето си с екипа на каталунците в мачовете, които остават до края на кампанията.

Иниеста е амбициран да спечели за девети път шампионската титла в Ла Лига, за пети път трофея в Шампионската лига и за шести път Купата на Краля.

В продължение на много седмици Иниеста обмисля предложенията, които идват за него от Китай.

Капитанът на Барселона е изкушаван от изключително изгодни финансови оферти, които му предоставят възможност за развитие и на неговия бизнес с производството и продажбатан а вино. Един китайски клуб му е обещал високи приходи и много силна рекламна кампания на неговата марка вино, ако приеме тяхното предложение.

Договорът на Андрес Иниеста с Барселона е до лятото на 2019 година. Футболистът сам държи бъдещето си, като може да реши дали ще напусне отбора или ще остане още един сезон на „Камп Ноу“.

В Барселона няма да пречат на Иниеста в никакъв случай. Още повече, че каталунците виждат в Иниеста отличен посланик на клуба на китайския пазар.

Богаташите от Тианджин Куанджиан изкушават спечелилия всичко във футбола халф с космическа годишна заплата от 35 милиона евро.

Иниеста има сериозни колебания, защото все още се вижда като титуляр на стадион "Камп Ноу", но пък офертата на азиатците като финансови параметри е умопомрачителна и далеч над настоящото му възнаграждение. Освен това договорът е за дълъг период от време с изключителни бонуси и възнаграждения за имиджовите права на 33-годишния футболист.

Ракитич: Страхувам се, че Иниеста ще напусне

Както е известно, договорът на Иниеста с каталунския колос е доживот и ще бъде прекратен по негово желание.

Барселона няма никакво намерение да се разделя с Иниеста