Вторият капитан на Барселона подкрепи лидера на отбора Лионел Меси в борбата му срещу ръководството на клуба. Испанският национал е останал възмутен от факта, че босът на „каталунците“ Хосеп Мария Бартомеу и останалите членове на ръководството са наели хора, които да оплюват играчите и приближените им.

Става дума за сключването на договор с фирмата „I3 Ventures“, за която се твърди, че е била наета от клуба с цел с онлайн публикации да се грижи за добрия имидж на президента, както и да петни авторитета на личности като Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, на самия Пике, Шави Ернандес, Карлес Пуйол, Пеп Гуардиола и Жоан Лапорта.

„Отвратиелно е клубът да плаща, за да ни критикува. Хауме Масферер - човекът от въпросната фирма, която беше наета да хули нас футболистите и семействата ни, все още работи в клуба”, сподели самият Пике пред „La Vanguardia“.

Защитникът не одобрява и уволнението на треньора Ернесто Валверде по средата на миналия сезон.

„Не мисля, че беше логичен ход да изриташ наставника по средата на кампанията и то в момент, в който бяхме лидери в класирането и след две спечелени титли преди това. Учуден съм и, че хора като Пеп Гуардиола, Шави, Карлес Пуйол и Виктор Валдес не са в клуба. Те са част от историята на Барса и трябва винаги да са близо до клуба”, заяви още Пике.

Испанецът коментира и сагата с напускането на Меси през изминалото лято:

„Питам се: Как може да се случи така, че най-добрият играч, на когото сме имали късмета да се насладим, се събужда един ден и изпраща факс, защото се чувства така, сякаш не е уважаван? Всичко е твърде конфронтационно. Какво се случва? Меси заслужава всичко. Новият стадион първо трябва да бъде кръстен на него, а след това и на спонсора. Трябва да запазим основите си фигурите, а не да ги подценяваме. Наистина ми писна".