Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе откровен и заяви, че тимът на „гражданите“ значително отстъпва на грандовете в Европа. Специалистът сподели, че му трябват поне десет години, за да направи от Сити отбор, който да прилича на тимове като Барселона, Реал, Байерн или Ювентус.

Гуардиола не успя да спечели нито един трофей в първия си сезон в Англия, като Манчестър Сити завърши на трето място в крайното класиране на Висшата лига и отпадна на осминафинал в Шампионска лига, като това се случва за първи път в кариерата му.

Специалистът обаче бе категоричен, че няма да променя методите си на работа в Англия.

„Стилът ми няма да се промени, защото просто не знам как да правя нещата по друг начин. Тук, както и навсякъде, се играе 11 срещу 11 на един и същи терен. Разликата е, че тук реферите позволяват повече и играта е по-балансирана“, коментира Гуардиола.

„Седем години съм професионален треньор, в които спечелих шест титли, и с цялото му уважение към тази, която загубихме, там можем да коментираме много. В Шампионска лига винаги стигах полуфинал. Тази година не бяхме там, но дори Барса не стига до полуфиналите всеки сезон.“

„Сити е страхотен тим, те бяха в Шампионска лига пет последователни години. Единственият тим от Англия, който го направи в последните години, но за да достигне тимове като Барса, Реал, Байерн или Ювентус... много е трудно. Трябва ти време, поне десет години“, откровен бе Пеп Гуардиола.