Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще влезе в директна война с бившия си клуб Барселона, тъй като има желание да привлече в академията на английския клуб трима от талантите на Ла Масия – Пабло Морено, Нико Гонсалес и Ансу Фати.

Морено навършва 16 години през май следващата година и след това ще бъде свободен да продължи кариерата си, в който отбор реши. Според информациите, нападателят е взел решение да премине в академията на Манчестър Сити.

Полузащитникът Гонсалес ще навърши 16 години през януари. Бащата на футболиста вече започна работа в академията на английския клуб и синът му се очаква да го последва.

Фати, който е смятан за един от най-големите таланти на Барселона също се очаква да продължи развитието си в Манчестър Сити от следващата година, когато ще навърши нужните години, които ще му позволяват да стори това.

Гуардиола напада и "Ла Масия"

Манчестър Сити получи наказание от ФА да не може да привлича местни таланти от останалите школи на английските отбори, тъй като „гражданите“ бяха намерени за виновни за неспазване на правилата на асоциацията.