Валенсия не стартира по най-добрия начин сезона в Ла лига. „Прилепите“ имат едва 3 точки след първите 3 кръга от кампанията, а това никак не се харесва на Дженаро Гатузо.

Според наставника, неговите футболисти са могли да направят нещо повече, дори при снощното поражение от Атлетико Мадрид. Легендата на Милан е твърдо убеден, че неговият отбор разполага с потенциал и призова футболистите си да подходят с още по-голяма отговорност към следващите мачове.

„Това със сигурност не е началото, което исках. 3 точки от 3 кръга изобщо не ме удовлетворява и задължително трябва да променим това. Моите играчи трябва да разберат, че един мач се играе 90 минути, а не 70. Всички  трябва да са наясно, че е нужно пълно раздаване до самия край, в противен случай нещата няма да се получат. Смятам, че разполагаме с доста добър потенциал и можем да се представим добре, но всичко си зависи от нас. Не са ни виновни съдиите, късметът или някакви други фактори. Самите ние трябва да се замислим за бъдещето и какво искаме наистина да постигнем, само с работа и упорит труд ще излезем от тази неприятна ситуация“, каза Гатузо