Отборът на Атлетико Мадрид записа втора победа от началото на сезона при гостуването си на Валенсия в последен двубой от третия кръг на испанската Ла Лига. „Дюшекчиите“ стигнаха до успех с 1:0 на „Местая“, а единственото попадение реализира Антоан Гризман в 66-ата минута, който се появи на терена само две минути преди това.

Атлетико игра неубедително и загуби у дома от Виляреал в предишния кръг, а днес не показа много по-добро лице през първото полувреме. Валенсия беше отборът, който повече атакуваше и пред вратата на Ян Облак имаше няколко опасни ситуации.

Двубоят започна с ранен шанс за Алваро Мората, но той стреля твърде слабо, за да затрудни Гиорги Мамардашвили. Малко по-късно испанският национал прати топката в мрежата, но от явна засада и голът беше отменен.

Валенсия имаше предимство при владеенето на топката и трайно се задържаше около наказателното поле на "дюшекчиите". В 23-ата минута Коке закъсня да блокира Юнус Муса и той с мощен изстрел изненада Облак. Публиката на "Местайя" се зарадва, но само за кратко, защото съдията Гийермо Куадра Фернандес отмени попадението, след като получи сигнал от ВАР за нарушение на Муктар Диакаби срещу Жоао Феликс преди топката да стигне до Муса.

В 32-ата минута Мамардашвили отрази силен удар на Жоао Феликс. Атлетико търсеше дълги извеждащи подавания към португалеца и Мората, но топката рядко стигаше до тях. Защитникът на Валенсия Ерай Джьомерт беше близо до гол с топовен шут извън наказателното поле, но Облак се справи.

В 39-ата минута Тиери Корея задържа откъсващия се Мората и реферът му вдигна червен картон, но след консултация с ВАР промени решението си и декорира бранителя в жълто. Корея допусна още една груба грешка секунди преди почивката, когато позволи топката да стигне от Жоао Феликс до Мората, но Мамардашвили протегна крак и изби в корнер.

С началото на второто полувреме в игра за Атлетико влезе Яник Ферейра-Караско вместо Саул Нигес. Мадридчани търпеливо чакаха шанса си, но и Валенсия не рискуваше. Саму Кастийехо беше много активен, но в няколко ситуации взе грешно решение при добри атаки на "прилепите".

Гризман отново се появи в игра след 60-ата минута, което е доказателство, че в Атлетико действат умишлено по този начин, за да избегнат плащането на 40 милиона евро на Барселона за французина. В 66-ата минута Гризман получи възможност да стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Карлос Солер и влезе в мрежата на Валенсия – 0:1.

Този гол сломи домакините и до края на мача те така и не успяха да отговорят подобаващо. Направените от Гатузо смени също не пмогнаха. В последните минути Симеоне пусна свежите Анхел Корея и Матеуш Куня, които с лекота изскачаха на чисти позиции. Мамардашвили запази интригата със спасявания след удари на Караско и Гризман.

По този начин Атлетико събра актив от 6 точки и се изкачи на шестото място в класирането. Валенсия остава 14-и с три пункта. В следващия кръг „дюшекчиите“ гостуват на Реал Сосиедад, докато „прилепите“ приемат Хетафе.