Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън започна кампания в чест на Кристиано Роналдо, пишат в Испания. Специалистът се застъпи за кандидатурата на португалеца за „Златната топка“, като изрази мнението си, че нападателят на „белия балет“ заслужава в най-голяма степен трофея.

СНИМКИ: Фъргюсън откровено за израстването на Роналдо

„Не мога да се сетя за някой по-подходящ от Кристиано Роналдо за спечелване на „Златната топка“. Това е и един от моментите, в които се чувствам най-щастлив, защото знам, че и Манчестър Юнайтед има известна роля за развитието на португалеца. Желаем му всичко най-хубаво“, каза Фъргюсън пред Marca.

„Неговите постижения през 2016 година са безспорни. Той оставя зад себе си едни невероятни 12 месеца. Спечели и с Реал Мадрид, и с Португалия. Контузи се на финала на шампионата на Стария континент, но не спря да окуражава своите колеги. Такова желание да вдигне трофея. Беше впечатляващо“, добави Фъргюсън.

„Мога да кажа, че има играчи, които са родени, за да бъдат големи. Необходимо е обаче да се положи много труд, за да се превърнеш в завършен успял футболист“, каза още сър Алекс.

Припомняме, че до момента Роналдо има три „Златната топка“ във витрината на своите успехи. Големият му конкурент Лионел Меси може да се похвали с пет.