Футболната игра отдавна не е само футбол, а голям бизнес. Вече имаме трансфери в размер на куп милиони, а Реал Мадрид оцени една от звездите си на 500 милиона, ето за кого става дума.

През лятото на 2006 година Флорентино Перес се отдава на живот, след като подаде оставка и остави Реал Мадрид на други хора, наслаждавайки се на морето на любимата си яхта на Майорка. В един от дните той е пресрещнат от енергична жена, която го моли да се снима със сина - Марко Асенсио, който по това време е 10-годишен.

9 години по-късно Асенсио подписва договор с Реал, а подписът под него слага именно Флорентино.

Асенсио получава доверието на Валери Карпин в Майорка, а футболистът коментира, че "той повярва в мен в ключов момент и ми помогна да бъда уверен в силите си".

Клубът получава куп предложения за младия футболист. Байерн, Барселона, Реал Мадрид искат да притежават бижуто.

Преди двубой от Сегунда Асенсио получава обаждане лично от Флорентино Перес, който му казва, че ще играе за Реал, след което нещата се развиват доста бързо.

След престоя в Майорка и Еспаньол от сезон 16/17 Асенсио се завръща в Реал и през миналия сезон изигра 23 мача с 3 гола, а от началото на новия сезон има 3 мача с два гола.

Асенсио е стабилен и безстрашен, той реализира попадение в дебюта си в пет турнира и в 4 от 5 финала. Реал взима този талант за сумата от 3,9 милиона евро, а съвсем скоро той ще подпише договор с клауза за откупуване в размер на космическата сума от 500 милиона евро, отстъпвайки само на Роналдо и Иско.