Феновете на Атлетико Мадрид изразиха своята подкрепа към треньора Диего Симеоне след тежката седмица, която изживя тимът.

За няколко дни столичани бяха елиминирани от Шампионската лига - след загуба с 0:3 от Ювентус в 1/8-финалния реванш (въпреки успеха с 2:0 у дома), а след това отстъпиха и на Атлетик Билбао като гост в Ла Лига (0:2).

Срещата на "Сан Мамес' до голяма степен изхвърли Атлетико от борбата за титлата в испанския шампионат с Барселона, като разликата между двата тима вече е 10 точки.

Феновете на тима обаче застанаха зад треньора, поставяйки специални плакати, с лика на Чоло, на една от оградите на базата на клуба в Мадрид.

"Ел Чоло" пое Атлетико в края на 2011-а, като оттогава е извоювал 7 трофея - два пъти Лига Европа, веднъж титлата в Испания, един път Купата на краля, една Суперкупата на Испания и две Суперкупи на Европа. 

Той успя да класира тима на два финала в Шампионска лига - 2014, 2016 г. (загубени от Реал Мадрид), както и да разбие двуполюсния модел на съперничество в испанския футбол (между Реал и Барса), правейки шампион клуба през 2014-а година.