Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман официално бе заснет на каталунското летище „Ел Прат”. Както е известно, легендата на Барселона е на броени часове от това да стане новият наставник на „блаугранас”, твърди "Carrusel Deportivo".

В началото на седмицата Барса се раздели официално с Кике Сетиен, след чудовщния погром от Байерн Мюнхен с 2:8 в Шампионската лига, което доведе до спешни срещи на шефовете на „Камп Ноу”. Часове след раздялата със Сетиен шефовете на клуба се разделиха и със спортния директор на отбора Ерик Абидал.

83 снимки

Очаква се Куман да поеме Меси и компания, като няма успоредно с това да води „лалетата”, които се класираха безапелационно за групите на UEFA EURO 2020 под негово ръководство.  Наставникът кацна в Барселона в 17:15 локално време за финалните преговори с клуба. „Прекалено рано е да говорим, когато всичко е ясно, ще сложим подписите си, след което ще говорим”, каза Куман.

Славният бранител е част от един от най-важните голове в историята на Барса, след като негово попадение от фаул през 1992-а година срещу Сампдория носи първият трофей от Шампионската лига в историята на Барселона.