Трансферът на Кристиано Роналдо в Атлетико Мадрид не е утопия, въпреки че от клуба категорично отричат да имат интерес към голямата футболна звезда.

Има няколко причини Кристиано да има интерес към преговори между двете страни, но преди всичко португалецът не иска Меси да застрашава постижението му като голмайстор на Шампионската лига, в допълнение към факта, че съпругата му Джорджина иска да се върне в Испания и най-вече - в Мадрид. Тя не е щастлива в Манчестър. Новината съобщи вестник "Спорт".

Кристиано не знае къде ще играе догодина, но Атлетико е реален вариант, тъй като и треньорът Диего Симеоне е дал зелена светлина за подписването му, въпреки че икономически това е много сложна операция, преди всичко защото Манчестър Юнайтед не желае да го пусне, въпреки факта, че португалецът изрази желание да напусне Олд Трафорд.

Аржентинският треньор вярва, че Роналдо може да има същото въздействие, което имаше Луис Суарес през първия си сезон в клуба. 

Кристиано е готов на всичко, защото иска да продължи да играе в Шампионската лига, където се надява да продължи да увеличава рекордите си. Лично агентът му Жорже Мендеш го е предложил на Атлетико.