Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг не само, че за пореден път увери, че суперзвездата Кристиано Роналдо няма да напусне тима през това лято, но и изрази надежда, че нападателят ще остане на “Олд Трафорд” и след края на следващия сезон благодарение на клауза в неговия договор.

“Кристиано не се продава. Имам го в плановете си и гледам напред към съвместната ни работа. Ситуацията му е същата от миналата седмица в Банкок, няма промяна. Той тренира. Мисля, че всички знаем, че Роналдо е топ професионалист и ще бъде във форма за старта на сезона. Това е последното нещо, за което се тревожа. Добре информиран съм, че в неговия договор има опция за удължаването му. Така че да, Кристиано може да остане отвъд следващия сезон". 

"Мисля, че той е в състояние да пресира. В своята кариера Роналдо е показал, че е способен на всичко. Аз съм поставил изискванията си, искаме да играем по определен начин. Топ играчите могат да допринасят, а в нашия състав Роналдо е абсолютен топ футболист. Играчите диктуват начина, по който играеш. Особено футболистите, които вкарват голове, защото те са жизненоважни за отбора. Ти изграждаш твоя отбор около тях. Дали Кристиано ще се завърне в Манчестър следващата седмица? Не мога да ви кажа засега”, заяви Тен Хаг на пресконференция в Мелбърн.