Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, не скри яда си от жълтия картон на Винисиус Жуниор при победата с 3:1 над Еспаньол. Бразилецът бе предупреден официално от рефера Хорхе Фигероа Васкес в 32-ата минута за задържане на противник.
 
"Не мога да си обясня защо му го дадоха, развитието на тази атака не беше обещаващо. Изобщо не разбирам защо му дават жълти картони. Да, понякога започва да протестира след поредица от фалове срещу него, но днес се държеше образцово и вкара страхотен гол", обясни Анчелоти.
 
Той смята, че Реал Мадрид е изиграл доста добър мач, но вече гледа към предстоящите битки.
 
"Успяхме да спечелим труден мач. Да, не успяхме в началото, но се върнахме бързо в мача и го контролирахме до края.  мача. Имахме нужда от тази победа и го направихме, а сега продължаваме към следващия мач. Днес успяхме да играем по-добре срещу стегната защита, бяхме по-мобилни в предни позиции, особено по десния фланг. Вкарахме три гола и контролирахме добре всичко.
 
Всички мачове са трудни, без значение кой е противникът. Имахме нужда от 3 точки. Предстои ни много важна седмица, в която ни чакат Шампионска лига и Ел Класико. Динамиката е положителна, надявам се да успеем да се подготвим добре за мача в сряда. В него може да има много капани, трябва да ги избягваме", заяви треньорът.