Въпреки неубедителното начало на сезона, Атлетик Билбао започва да набира скорост. Баският клуб е сериозно амбициран да остави следа в Ла Лига и отново да  опита да се класира за европейските турнири.

Не само първенството обаче е цел за Ернесто Валверде и компания през настоящия сезон, тъй като баските ще участват и в турнира Лига Европа, където със сигурност ще гонят максимално силно представяне, предвид факта, че финалът на надпреварата ще се играе на техния стадион.

Снимки: Gulliver/GettyImages
14 снимки

След снощната победа при гостуването на Леганес, Атлетик вече заема 5-ото място във временното класиране на Ла лига, а Валверде бе изключително доволен от трите точки и прогреса, който показва неговия отбор.

„Доволен съм, защото определено имахме нужда от тази победа. В рамките на 4 дни взехме 2 тежки гостувания и това няма как да не ме радва. Щастлив съм, че започваме да трупаме точки, тъй като не стартирахме сезона по най-добрия начин, но смятам, че бавно намираме верния път. Разбира се, за всички е ясно, че не може постоянно да побеждаваме, колкото и на феновете да им се иска, но излизаме за победа във всеки мач без значение за коя надпревара става въпрос. През уикенда ни очаква още един тежък мач срещу Селта, този път у дома, а после започват и ангажиментите ни в Лига Европа, така че е от съществено значение да намерим точния баланс и да разпределим правилно силите на футболистите. Вярвам, че ако продължаваме по същия начин, ще прогресираме още и ще  радваме хората“, каза бившият наставник на Барселона.