Христо Стоичков изказа публична подкрепа към футболиста на Барселона Филипе Коутиньо чрез открито писмо, публикувано от „Мундо Депортиво”.

„Пиша ти тези думи, за да изкажа подкрепата си към теб в този нестандартен момент, през който преминаваш”, обръща се Камата към бразилеца, който търпи трудности в последно време в Балрселона.

„Всъщност мнозина вече са останали доволни след двата гола, които отбеляза срещу Севиля. Особено първият при дузпата, която помоли Меси да изпълниш, бе ключов. Така правят големите”, пише още легендарният номер 8.

„Барса не е клуб, в който е лесно и аз също имах трудности в първите ми месеци. Знам какво е, когато нещата не вървят по начина, по който искаш, но съм убеден, че с работа и саможертва, ти ще се справиш, защото имаш всички качества за това. Ти си един от най-добрите чуждестранни футболисти, играли за Барселона. Има много футбол в обувките ти и единственото, за което трябва да мислиш е да се забавляваш на терена. Така, както го правиш с националния тим на Бразилия. И както аз се опитвах в националния отбор на България, и в Барса също. Не трябва да се обезкуражаваш, защото от това, което виждам, феновете са с теб и искат да успееш. Те винаги ще ти дават сили.

Сега не е времето да се пречупваш, а да вървиш нагоре. Трябва за забравим мигновено равенството с Валенсия. Първенството е тежко, Шампионската лига се завръща и ни чакат трудни мачове с Реал Мадрид, към който никога не трябва да имаме прошка. Това е най-великият мач в света и ти вече знаеш какво е да вкараш в Ел Класико. Уникално е. Нуждаем се от теб, за да решим първенството, да достигнем финал за Купата и още повече, че футболният Бог Лео Меси има травма от мача с Валенсия.

Накрая, моля те за малка услуга. Дори не мисли да сменят отбора, както четох тези дни, че може да се случи. Няма друг клуб като нашия. Това е повече от клуб. Няма да намериш друг отбор, с приятелите си Меси, Суарес и останалите, в който да се забавляваш докато правиш това, което най-много обичаш – да играеш футбол.  

Пожелавам ти всичко най-добро от цялото си сърце и съм сигурен, че ще сътвориш история в Барселона”, казва още Христо Стоичков към Филипе Коутиньо.