Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо даде доста йезуитски отговор на въпроса дали вижда дългосрочното си бъдеще на "Камп Ноу". Той говори пред BeIN Sports минути преди затварянето на зимния трансферен прозорец, когато беше питан дали може да напусне в посока Англия отново. 

В последните седмици се заговори усилено, че бразилецът може да се завърне на Острова, където направи страхотна кариера с Ливърпул, защото е недоволен от статута си при каталунците. Той не е с толкова решителна роля в тима, колкото се очакваше, а дори напоследък попада и в ротацията на наставника Ернесто Валверде. 

Това накара английските медии веднага да го свържат с преминаване в Манчестър Юнайтед или Челси, които имат много засилен интерес към подписа му. А с отговора си той не отхвърли категорично евентуална сделка, връщаща го на Острова. 

"Никой не знае какво крие бъдещето му. Всичко може да се случи в близките месеци, години... Единственото нещо, което сега е завладяло главата и съзнанието ми, е да работя здраво", сподели офанзивният футболист пред изданието.