През това лято няма да станем свидетели на „Ел Класико“ на терена, но такова ще се разрази на трансферния пазар. Барселона ще се включи в битката за подписа на световния шампион Н'Голо Канте.

Футболистът на Челси е силно желан от Реал Мадрид и дори Кралския клуб вече са направили първите си стъпки към осъществяване на трансфера.

Gulliver/Getty Images
27 снимки

Каталунците от своя страна търсят мощен халф, който да покрива голям периметър и да е свързващото звено между защитата и атаката. А какъв по-добър избор от работливия Канте. Съотборникът му в националния тим на Франция Пол Погба бе казал за него, че има 15 бели дроба и винаги е на разположение, за да те покрие.

Барселона изглежда, че със сигурност ще се раздели с Артуро Видал и Иван Ракитич, което ще доведе до нужда от работоспособен мотор в халфовата линия.

„Блаугранас“ вече имат план за трансферното лято, като до голяма степен ще разчитат на размяна на играчи. В такъв по сделката с Челси ще бъде включен Филипе Коутиньо. Бразилецът играе през този сезон като преотстъпен в Байерн Мюнхен, но баварците едва ли ще го задържат. От своя страна мениджърът на лондончани Франк Лампард ще се нуждае от атакуващ халф, но няма желанието да се раздели с Канте.

Тези факти ни представят, че ще се разрази истинска сага през лятото за подписа на французина.