„През този летен прозорец се предвиждат обменни операции. Няма да има толкова пари, но ще има повече размени на играчи“, заяви президентът на Барселона Хосеп Бартомеу. По този начин той разкри намеренията на каталунците за трансферния прозорец през лятото. След заплахата от натрупване на загуби поради последиците от пандемията и с прогнозата да бъдат принудени да намалят бюджета си, спортното ръководство на „блаугранас“ ще трябва да прояви творчество на пазара.

Създаден е дълъг списък от футболисти, които ще влязат в ролята на бартер за набелязаните цели на Барселона. В момента в него са цели девет играча, като общата им стойност е близо 250 милиона евро.

Първи в списъка е Усман Дембеле. Французинът в момента се възстановява от контузия и това намалява малко стойността му. 22-годишният футболист бе предложен на ПСЖ през миналата година, за да бъде върнат на „Камп Ноу“ Неймар, но до сделка не се стигна. Това лято отново ще бъде използван този метод, но Дембеле също така ще бъде предложен и на Интер за Лаутаро Мартинес.

Филипе Коутиньо също намира място в списъка. Въпреки че бразилецът е свързван с преминаване в Челси или Лестър. Но на нисичкият халф може да му бъде предложено да остане за постоянно в Байерн Мюнхен, където играе в момента под наем. Цената на 27-годишният футболист е на стойност от 56 милиона евро.

В списъкът попадат още Нелсон Семедо, Жуниор Фирпо, Самуел Умтити, Артуро Видал, Иван Ракитич, Жан-Клер Тодибо и последното попълнение Мартин Брайтуайт.