Две дузпи помогнаха на Реал Мадрид да си тръгне сух от негостоприемна земя, надвивайки с 4:1 Жирона във втория кръг на Ла лига.

„Белия балет“ гостува в Каталуния, макар и не на най-големия си испански съперник Барселона, а на по-скромния Жирона, който обаче се налага все повече като доста корав опонент, а и в лицето на Реал имаше допълнителна мотивация.

Мачът започна с полемика, след като гол на Бензема в 9-ата минута за мадридчани бе отменен заради засада.

И много скоро Реал започна да съжалява двойно затова, че не поведе, защото Жирона вкара в неговата врата. В 16-ата минута Борха Гарсия завърши отлично чудесна комбинация на домакините и изведе Жирона напред в резултата – 1:0.

Жирона - Реал

източник: БГНЕС

Домакините имаха силни минути в следващите епизоди от мача, но се стигна до 39-ата, когато Марк Муниеса извърши нарушение в пеналта - дузпа. Серхио Рамос се нагърби с изпълнението и не сгреши – 1:1.

Така завърши първото полувреме, а в началото на второто бе отсъдена и втора дузпа за Реал. Пере Понс влезе агресивно на Асенсио покрай аутлинията и извърши нарушение, което накара рефера Хуан Мануера да надуе отново свирката. От бялата точка безпогрешен бе Карим Бензема за 1:2.

Авансът даде сигурност на гостите, а пък рейдът и бързината на Гарет Бейл в 59-ата минута, довели до третия гол за Реал, на практика решиха мача.

Жирона - Реал

източник: БГНЕС

Жирона вече не бе същият отбор, а Реал плуваше в свои води, за да вкара и четвърти в мача. Реализира го отново Карим Бензема, този път от игра в 80-ата, а асистент на попадението с паса си стана Бейл.

До края имаше време и за две майсторски изяви на Кейлор Навас на вратата на Реал, но резултатът остана непроменен.

Така Реал с 4:1 взе втората си победа в първенството и се присъедини към Барселона на върха с по 6 точки, като столичани са първи заради по-добрата си голова разлика.