Един от претендентите за Топ 4 през този сезон в испанската Ла Лига - Валенсия, бе повален от сърцатия Еспаньол с 0:2. Тази вечер на "Корнея Ел Прат" Естебан Гранеро откри за домакините в 63-та минута, а шест по-късно Борха Иглесиас оформи крайния резултата за "папагалчетата".

Гостите от Югоизточна Испания започнаха по-енергично срещата, но не успяха да се възпозлват от доминацията си в начални минути. В 13-ата минута Родриго стреля опасно, но Диего Лопес изби. Малко след това Еспаньол изпусна на два пъти да открие резултата чрез Серхио Гарсия и Борха Иглесиас.

През втората част валенсианци не предложиха много в предни позиции. В 52-та Дидак Вила спаси от голлинията след корнер. Минута по-късно Нето се намеси след удар на Лео Баптищао. В 63-ата “лос перикитос” стигнаха до гол с помощта на ВАР. Естебан Гранеро стреля технично от пряк свободен удар, топката срещна напречната греда и тупна около голлинията. 

Видеотехнологията помогна на съдията да зачете попадението. Шест минути по-късно барселонци вкараха второ попадение. Баптищао напредна в наказателното поле, сякаш беше фаулиран от вратаря, кълбото достигна до Борха, който отбеляза секунда по-късно за 2:0. До края опитите на валенсианци останаха безплодни.

Това е първи успех за Еспаньол, който в първия кръг на шампионата завърши при 1:1 като госта на Селта Виго. Валенсия продължава да не намира начин да вземе пълния комплект от три точки, след като също започна кампанията с равенство 1:1 срещу Атлетико Мадрид у дома.