Нападателят Диего Коста се отнася безкрайно сериозно към тренировъчния процес в Атлетико Мадрид. Това разкри неговият съотборник и добър приятел Филипе Луис, който използва доста крайно сравнение, за да опише отдадеността на Коста.

Тази вечер на „дюшекчиите” им предстои много важен мач в Шампионската лига, който ще определи дали ще се класират за елиминациите или не. Те трябва задължително да спечелят срещу бившия тим на Коста – Челси насред „Стамфорд Бридж” и да се надяват, че в другата среща от група С Рома няма да победи абсолютния аутсайдер Карабах.

Гамейро обяви, че е готов да се махне от Атлетико

Коста няма как да помогне на „рохибланкос”, тъй като може да играе за тях едва от 1 януари нататък. През лятото той се завърна в Атлетико след скандали с мениджъра на Челс Антонио Конте и въпреки наложената забрана от ФИФА испанците да картотекират нови футболисти.

„Диего е играч от огромно значение. Той вкарва много голове, при това доста от тях са важни”, коментира Филипе Луис. „В тренировките той играе като животно, но за жалост не може да бъде на терена. Остава само месец до завръщането му. Ще ни помогне доста.”

Гризман: Не съжалявам, че останах в Атлетико

„Той се върна в Атлетико, понеже Челси нямаше как да се противопостави на неговото желание. Диео наистина искаше отново да играе за Атлетико.”

„Той познава клуба, познава начина, по който играем. Наистина е свикнал. Знам, че му беше трудно в Челси. Сега всички са доволни. Искаме да го видим отново на терена, отново щастлив”, допълни Луис.